when looking at architecture

(via dagligdyr)

plaster & concrete cast

icancauseaconstellation:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Luigi Moretti - ONB Casa Balilla Sperimentale, Foro Mussolini, Roma, 1937   

via #1#2#3

(via titanictim)

Nyborg Library,

Erik Møller & Flemming Lassen, 1938-1940

"Perhaps this is the new paradigm. Instead of progress we have endless reassemblages of the past fleetingly brought together by the algorithms of a Google image search. Culture, and architectural culture too, is framed by a different model. Not a map of fixed territories scrolling forward over time, but a vast fluid pool, infinitely wide and microns thin. And perhaps this is what leaves us all tongue-tied when it comes to trying to describe what’s actually happening in architecture. It’s the language we’re schooled in: the words and concepts of 20th-century art history that have suddenly become inert, useless − flabby as a mollusc. ”

http://www.architectural-review.com/view/overview/log-jammed-the-messy-reality-of-contemporary-architecture/8654682.article?blocktitle=View&contentID=7574

"Perhaps this is the new paradigm. Instead of progress we have endless reassemblages of the past fleetingly brought together by the algorithms of a Google image search. Culture, and architectural culture too, is framed by a different model. Not a map of fixed territories scrolling forward over time, but a vast fluid pool, infinitely wide and microns thin. 

And perhaps this is what leaves us all tongue-tied when it comes to trying to describe what’s actually happening in architecture. It’s the language we’re schooled in: the words and concepts of 20th-century art history that have suddenly become inert, useless − flabby as a mollusc. ”

http://www.architectural-review.com/view/overview/log-jammed-the-messy-reality-of-contemporary-architecture/8654682.article?blocktitle=View&contentID=7574

Project for a family collective.Mogens Lassen, 1960
Each member has their own room (right) with shower, toilet & court yard. Eating and social interaction is located in the the common room (left) housing a kitchen and a fireplace. Project for a family collective.Mogens Lassen, 1960
Each member has their own room (right) with shower, toilet & court yard. Eating and social interaction is located in the the common room (left) housing a kitchen and a fireplace.

Project for a family collective.
Mogens Lassen, 1960

Each member has their own room (right) with shower, toilet & court yard. Eating and social interaction is located in the the common room (left) housing a kitchen and a fireplace.

mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)
mythologyofblue:

Meng-Tang Chuang, Portraits of Library Books, 2013 (via likeafieldmouse)

jesuisperdu:

gerhard richter

»Grau (Grey)«, 1970

[oil on canvas]

fårdrup siteplan

subtilitas:

Sergison Bates & Jean-Paul Jaccaud - Social housing and nursery, Geneva 2011. The new building seeks to reconcile the disjointed fabric of the historic block. The mass weaves in and out to connect the plots adjacent buildings, and is broken up vertically with a podium level in reaction to nearby building heights. The thickened concrete facade is specially mixed to tonally respond to the context, structurally supports the building, and creates a sense of shelter for the residents. Brass windows within add additional warmth to the units. Various pathways and circulation routes are carved out to ensure there is permeability both at the public urban level, and to encourage community interaction at the residential levels. Like most projects out of the office, the building is a highly articulated, understated design that is the result of a highly considered relationship between the occupants and their urban context. Via, photos (C) Alain Grandchamp.
subtilitas:

Sergison Bates & Jean-Paul Jaccaud - Social housing and nursery, Geneva 2011. The new building seeks to reconcile the disjointed fabric of the historic block. The mass weaves in and out to connect the plots adjacent buildings, and is broken up vertically with a podium level in reaction to nearby building heights. The thickened concrete facade is specially mixed to tonally respond to the context, structurally supports the building, and creates a sense of shelter for the residents. Brass windows within add additional warmth to the units. Various pathways and circulation routes are carved out to ensure there is permeability both at the public urban level, and to encourage community interaction at the residential levels. Like most projects out of the office, the building is a highly articulated, understated design that is the result of a highly considered relationship between the occupants and their urban context. Via, photos (C) Alain Grandchamp.
subtilitas:

Sergison Bates & Jean-Paul Jaccaud - Social housing and nursery, Geneva 2011. The new building seeks to reconcile the disjointed fabric of the historic block. The mass weaves in and out to connect the plots adjacent buildings, and is broken up vertically with a podium level in reaction to nearby building heights. The thickened concrete facade is specially mixed to tonally respond to the context, structurally supports the building, and creates a sense of shelter for the residents. Brass windows within add additional warmth to the units. Various pathways and circulation routes are carved out to ensure there is permeability both at the public urban level, and to encourage community interaction at the residential levels. Like most projects out of the office, the building is a highly articulated, understated design that is the result of a highly considered relationship between the occupants and their urban context. Via, photos (C) Alain Grandchamp.

subtilitas:

Sergison Bates & Jean-Paul Jaccaud - Social housing and nursery, Geneva 2011. The new building seeks to reconcile the disjointed fabric of the historic block. The mass weaves in and out to connect the plots adjacent buildings, and is broken up vertically with a podium level in reaction to nearby building heights. The thickened concrete facade is specially mixed to tonally respond to the context, structurally supports the building, and creates a sense of shelter for the residents. Brass windows within add additional warmth to the units. Various pathways and circulation routes are carved out to ensure there is permeability both at the public urban level, and to encourage community interaction at the residential levels. Like most projects out of the office, the building is a highly articulated, understated design that is the result of a highly considered relationship between the occupants and their urban context. Via, photos (C) Alain Grandchamp.

architectura:

-riko-:

arqsa:

(via TumbleOn)

Getting back into this life

Yep.

architectura:

-riko-:

arqsa:

(via TumbleOn)

Getting back into this life

Yep.

vi sidder bare her

we are just sitting here